i Lettland!
Publicerat den

Alltså ååh.. Har lite dåligt samvete för att jag inte bloggat på några dagar. Men jag har känt mig lite sjuk senaste dagarna och har därför inte orkar blogga. Hur som helst, just nu är jag i Lettland med min familj. Vi tog båten över igår och kom fram igår kväll. Det känns bra att va bland "det andra trygga" om man säger så. Jag har varit här typ 10-15 gånger satt Lettland är typ som ett andra Sverige. Det är lika tryggt här för mig som i Sverige :))

Idag ska vi till Litauen, vi ska bo där på ett väldigt fint ställe tydligen! Där ska vi vara tills på söndag. Sen åker vi tillbaks till Lettland. Men det ska bli super kul att se något annat! Älskar ju att resa och att se nya saker! Brinner verkligen för det! :)) 

detta är en gammal bild för jag har inte fotat något här än. jag hoppas att det kommer finnas WiFi på stället i Litauen så att jag kan blogga lite därifrån! Och då får ni självklart se bilder från där vi bor! :)) 




yesterday
Publicerat den

Hoppas allt är bra med er? Själv har jag lyckats bli sjuk som alltid innan jag ska resa någonstans.. Ska till Lettland på söndag morgon, känner redan nu att det kommer bli en jobbig resa pga att jag är sjuk. Men det är ju alltid såhär för mig, varje gång jag och min familj ska reda någonstans blir jag alltid, alltid sjuk innan resan. Jag kan nästan räkna med det varje gång vi ska resa, planera in det liksom! Haha! 

Igår var städerskan här så vi var tvungna att åka någonstans så att vi inte skulle störa. Vi åkte till Breviksbadet och det är nog sista gången jag är där på länge pga att vi ska flytta ifrån Lidingö i oktober. Idag hade hag hoppats på att jag skulle kunnat  gymma men man ska inte träna när man har ont i halsen så det får bli imorgon istället (hoppas jag!). 
 






tror ni på det övernaturliga?
Publicerat den

Tror ni på att de finns andar och annat övernaturligt? Tror ni att det finns en annan värld för de döda som kan äga rum på denna jord? Jag tror på det.
 
Det kanske är det att jag har ganska lätt för att tro på vad andra människor säger. Men ändå, jag tror verkligen på att det finns framförallt andar eller spöken. Människor som dött på ett väldigt tragiskt eller snabbt sätt, i en eldsvåda eller likande. Jag tror att om jag skulle dö nu skulle jag blivit en ande, inte för att skrämmas. Utan just för att jag skulle vara långt ifrån klar på denna jord, jag har liksom kvar saker jag måste göra.
Dock är jag extremt rädd för andar och allt övernaturligt i princip. Jag vet att det enda sättet jag kan övervinna min rädsla är att möta den. I detta fall på något sätt få kontakt med andevärlden. Eller se en ande eller ett spöke och kunna hålla mig lugn, för jag har aldrig sätt något.
 
Meen min mamma (Maija) har varit med om något som bara inte händer. Som inte kan förklaras för den som bara tror på det som är vetenskapligt bevisat. Detta hände för 12 år sen, här hemma, när jag och min syster var små, mitt i natten. Min mormor som bor i ett hus i Lettland pratade mycket med min mamma (Maija) och min ena moster om sitt hus och vem som ska ta över det och massa, det var bråk. Min ena moster och mamma säger till min mormor att inte nämna det igen.
En natt, mitt under allt detta så vaknar min mamma, med min pappa ovetandes och sovandes bredvid sig av att hon lyfts upp en halvmeter ovanför sängen. Hon ser pappa nedanför sig och försöker sträcka ut sin hand så att hon kunde få tag i hans. Men mamma kan inte prata och hon når inte pappas hand. Mitt under det så ser hon sin pappa framför sig. Han säger "Maija, bryr dig inte om huset din mamma bor i" och mamma säger direkt "men pappa, pengar behövs för att kunna överleva i denna värld". Sen försvinner hennes pappa och långt bort märker  mamma hennes farmor och farfars närvaro, dom finns långt bort i bilden som hennes pappa också befunnit sig i. Dom säger inget, men helt plötsligt befinner mamma sig i hennes gamla hus. Där hon bodde med hennes pappa i Haninge. Det är inrett och ser ut precis som då. Helt plötsligt ser hon ett ljus framför sig som träffar golvet. Då känner mamma så mycket kärlek och värme, hela hon fylls med det. Hon inser att denna värld är så kall mot vad den kunde vara. Sen befinner hon sig tillbaka i sin säng på Lidingö, och allt som vanligt igen.
 
Min mamma försökte få tag i ljuset och behålla det. Men hon lyckades inte och mamma sa att hon skulle vilja uppleva det igen, just för att få känna den kärleken som ljuset gav henne, igen.

Min mamma ljuger inte och skulle inte ta sig tid för att komma på något sånt här. Tro vad ni vill, jag ber er inte att tro på något, men läs och bara acceptera att detta har hänt.
Men om ni tror på detta, eller om ni tror på andar eller något annat övernaturligt. Kommentera, skriv till mig! Alla tankar är välkomna! Vill veta vad ni som tror på detta har fått uppleva eller känner någon som upplevt något som inte går att förklara! I allmänhet, vad tycker ni om sånt här? Finns det eller finns det inte? Kommentera och berätta!
 
 



glad midsommar! (i efterskott haha)
Publicerat den

Tjabbaaa!!
 
Midsommar igår ju! Det var super mysigt, firade (säger man så?) med min familj! Vi åkte till fågelöudde, kollade lite där och la märke till att folk satt där med vinterjackor haha! Sen åkte vi till centrum och handlade mat till kvällen. Väl hemma så grillade vi kött på balkongen, gjorde potatisgratäng och pratade om vin och snaps. För er som inte vet det, jag tycker faktiskt det är intressant att lära och höra om viner! Skulle lätt vilja besöka någon vingård i Frankrike eller Italien någon gång!
 
 



tisdag
Publicerat den

Hej bloggen!

Idag har jag tränat så mycket att jag redan har träningsvärk i hela kroppen. Jag har börjat lyfta, inte med mycket vikt och jag tar hjälp av stången som sitter i någon ställning. Just så att jag går upp rakt och massa. Men det är sjukt kul att träna med den stången! Trots att det är jobbigt, så ger jag verkligen inte upp tills jag kommit upp i mina 10x3. Jag älskar att ha lite träningsvärk efter träningen, det betyder att kroppen har fått jobba och att man är ett steg närmare sitt mål!:D Ett av mina mål var faktiskt att börja lyfta, just för att jag tycker det svin coolt att se när andra tjejer, på tex Instagram lyfter! 

Ajja, ikväll har jag och Amanda spelat lite spel. Länge sen man gjorde det, men det var faktiskt roligare än vad jag trodde det skulle bli! Dessutom har jag och min syster helt sjuk humor, vi skrattar verkligen, bokstavligen åt allt och inget. Haha. 

vi gjorde caesarsallad lunch btw! blev super gott!



så, så, så, så arg
Publicerat den

Nu är det ju sommarlov och på sommarlovet så väljer många ungdomar att jobba. En av dom största anledningarna till det är väl att de ska tjäna pengar. De söker jobb i januari/februari eller mars för att kunna få en chans till sommarjobb. De som får ett jobb, blir glada osv. Men sen när de väl ska börja jobba, eller jobbar så klagar de flesta på att det är för jobbigt/tråkigt eller att de inte passar en. Och detta, detta gör mig SÅ arg. (jag har läst massor på Twitter där folk klagar på sina sommarjobb) 

Asså förlåt, men vem sökte jobbet från början? Varför ville du ha jobbet? Vem tror ni att ni är när ni klagar sådär? Det är många som sökt som inte fått jobb på grund av olika anledningar. Till exempel att dom inte passar till jobbet, men mest tror jag att ungdomar får ett nej för att det redan finns ungdomar som varit där innan och fått jobb igen för att dom har så att säga en "paxad plats" där. 

Som jag fick. Jag sökte några jobb, fick inget. Detta just för att det redan fanns folk som redan har "paxat" en plats från sommaren innan. Detta är ju bra för företagen för då har dom bra koll på vilka som ska jobba på sommaren och en tillit byggs upp. Men detta är inte bra för någon annan än dom. För nya barn föds varje dag, barn blir ungdomar och behöver pengar. Att då få ett svar från en arbetsgivare "nä tyvärr, det finns inga jobb, det är redan folk från förra året som "paxat" en plats för jobb denna sommar också".. HUR KUL TROR NI DET ÄR?! Detta ger ingen chans till jobb  för ungdomar, sen när man sökt ett tag och det blivit mars, då är det redan kört för företagen har redan fixat så att ungdomar för jobb. 

Så, eftersom att det finns så få jobb och så många ungdomar som vill jobba. VAD ger er ens talan till att seriöst klaga?! Jag blir så arg. Jag skulle varit överlycklig om jag hade ett jobb trots att jag var tvungen att gå upp klockan 6, jobba långa dagar och om jobbet inte skulle vara så kul. Det är at least ETT JOBB som man kan skriva in i sitt framtida CV när man ska söka ett mer permanent jobb när man blivit vuxen. 

Så, till ni som klagar: håll k*ften, va glada för att ni kommer tjäna pengar och tänk på de som inte fick ett jobb istället. 

everyone with a job.. keep that in mind 



älskaaaar!! får så mycket inspo!
Publicerat den

Ååh! Jag tycker såå mycket om Blake Lively's stil! Är såå kär i den! Skulle jag haft massa pengar att lägga på vad jag ville skulle jag lätt införskaffat mig den nästan obligatoriska kappan, några fina exklusiva örhängen och också halsband för den delen som hon bär i GG. Massa långa och korta klänningar och självklart unna mig en färgning hos frissan! 






YEEEESS
Publicerat den

Det är sommarlov, jag har ätit på restaurang med min familj ikväll och första visningen av lägenheten är klar! Allt känns precis som det gjorde förra sommarlovet! Allt är så bra! Trots att jag dragit ut en tand idag, haft problem med knäet och skavsår och blåsor över hela fötterna och knappt kunnat gå så är allt SÅ bra just nu!! Jag är såå glad och lycklig och det bara kom! Men jag tror det är förändringen faktiskt, ni vet det jag pratade om i några inlägg ner? Att jag alltid strävar efter förändring och att jag blir sjukt glad över det bevisas verkligen nu! Nu är allt och inget som vanligt och jag är så glad över det! :DD 




skolavslutning igår!
Publicerat den

JIHOOOO!!! ÄNTLIGEN SOMMARLOV!
 
Igår var det skolavslutning, jag slutade nian med gott samvete och även Käppla skola lämnas nu bakom mig. Känns helt sjukt, har alltså gått i samma skola i 10 år! Herre, nu när jag tänker på det känns det som att åren har gått så fort! Vad hände liksom? Så nu, nu är det bara resten kvar och jaa, det ska nog gå bra! :DD
 
Men igår var det en så himla rolig avslutning, vi var i Breviks kyrka, jag och ett tjugotal andra tjejer och killar sjöng i kören och det var verkligen roligt tycker jag! Alla var så duktiga, vi fick applåder så publiken verkade gilla det. Efteråt gick alla nior ner till Breviks hamnen och fikade där, umgicks och tog bilder, allt för att få en sista stund tillsammans! Jag tyckte typ att det var den bästa delen av hela avslutningen haha:)) Jag kommer nog inte glömma denna avslutningen i första hand, den var riktigt grym!
 
 
min fina klass jag gått med i ett år! :D
 



mysig dag!
Publicerat den

Hej bloggen!

Måste bara börja med att säga att jag lyssnar på en super dålig låt, alltså usch, måste byta. 
Hahha sååå, nu har jag bytt! Men jag kan verkligen inte lyssna på dålig musik och koncentrera mig samtidig. Hur är det med er? Är ni likadana eller kan ni koncentrera er trots att musiken är dålig? Haha.
Idag så vaknade jag 10 minuter innan jag skulle vara i skolan:))) Fixade mig på 9 minuter, hämtade min lunch i skolan och sen åkte jag till Djurgården med min klass! Vi satt i gräset i skuggan på Rosendahl, åt pastasallad och pratade lite om avslutningen och sånt:) 
Det har verkligen varit SÅ varmt idag! Klibbigt och svettigt hela dagen! Och nu måste jag tvätta håret igen, men jag undrar om man hinner det när man ska fixa sig innan lunchen imorgon? Hm.. Får fortsätta tänka på det, men ett kallt bad sitter i alla fall på sin plats! 

När jag kom hem gick jag till Ica och köpte svenska (!!!) jordgubbar och choklad och delade med Amanda. Åt det i lördags också, seriöst godaste jag någonsin ätit?! Och mycket nyttigare än godis?! Kan ju inte bli bättre och jag kommer äta det såå mycket i sommar! Älskar! :))) Sen sprang jag till skolan för att lämna ett kvitto. Sen hjälpte jag till med maten och ställde in en sak med en kompis pga regnet (men nu är det fint väder igen?!). Ajja, får se om det blir av trots det. Vad har ni gjort idag? 








heeeelg!
Publicerat den

Hej bloggen! 

Denna vecka har verkligen varit en upplevelse! Har praoat på en förskola i förorten, tyckte det var intressant hur mycket det skiljer förskolor i förorten och här på Lidingö. Idag var sista dagen på min prao och kommer sakna vissa barn mycket. Jag kom verkligen vissa barn så nära, men det blir ju så när man hjälper vissa barn med olika saker för då pratar man mer med dom, det blir ju så automatiskt. :) 

Ikväll hade jag först planerat att vara barnvakt några timmar så planerade inget annat egentligen. Men de ställde in så ikväll har jag inga planer. Det är inte najs för att jag ville göra något ikväll, typ åka till kungsan och kolla vad som händer där eller något.. Ajja, får väl bli imorgon istället! Haha:)) 

hur skulle jag överlevt utan denna igår? var SÅ trött påväg hem igår haha:)) 
min favoritsång just nu! :))
ser man oss haha?



saknar Thailand så mycket!
Publicerat den

Jag saknar Thailand sååå mycket! Vill tillbaks till vita stränder, turkost vatten, god mat, massa perfekt mogna exotiska frukter och Bangkok!
 
 
 
 



presenter från mamma!
Publicerat den

Mamma åkte på kryssning med några från hennes jobb i lördags och kom hem med lite godis till mig och min syster! Jag kan äta lite godis utan att något ska kännas annorlunda så aah. Men dessa godisar har jag inte smakat innan, så ska bli spännande att testa!
 
 



grillat till middag!
Publicerat den

Tjaaa hörrni!
 
Ikväll har jag och familjen grillat, vi grillade kött och åt potatis till! Det var super gott, älskar att kunna grilla på balkongen precis utanför köket! Hoppas nästa familj som bor här också använder sig av den möjligheten! Det känns så lyxigt! :D
Imorgon ska jag upp tiiiidigt för att åka till mammas jobb och praoa där. Får se hur det är att praoa i förorten. Mm, mamma sa att det skulle vara en upplevelse för mig så hoppas på att hon har rätt! :) Resten av denna kväll ska jag försöka behärska mig så att jag inte börjar gråta, jag saknar Miley Cyrus konserten SÅ mycket! (haaha please mobba inte) Alltså ni anar inte, kommer aldrig glömma den konserten! Blir väl till att kolla på någon bra film nu satt man får någonting annat att tänka på. Har ni några tips på bra filmer? Vilka är era favoriter? :))
 
ser ju sådär lagom glad ut.. hehe



the other woman
Publicerat den

Igår så såg ju jag och min syster på the other woman som jag tror alla har sett trailern till, eller i alla fall hört talas om! 
Jag läste några recensioner om denna film tidigare idag, de sägs att filmen skulle vara en typsik tjejfilm, att tjejer missar något om de inte ser filmen. Men även att den skulle tappa sin humoristiska sida i mitten av filmen. 

Jag håller verkligen inte med om att detta är en film som bara är för tjejer. Den passar alla tjejer och kvinnor för detta är verkligen en film om drama i 3 kvinnors liv. Jag tror att om man gillar att vara med andra personer och är social, kommer varje tjej i hela världen uppleva en liten eller stor del av all den drama som är i filmen. Och att den bara skulle var för tjejer? Skitsnack, det är en man till player med i filmen och jag tror det inte skulle vara "asointressant" för en kille att kolla på filmen, skärsilt inte som är tonåring haha:))). 
Dock kan jag hålla med om att det humoristiska lägger sig lite i mitten av filmen. Det blev mer allvarligt och mer spännande än roligt. Som sagt var de det som drog ner på betyget mycket på de recensioner jag läst om filmen. Det tycker jag också var lite dåligt, detta är en film som har kärleksfilm och komedi som genre. Den följer inte riktigt det komiska i hela filmen och det är därför jag tycker den var bara bra. 

The other woman får av mig 4,5 av 5! 





söndag!
Publicerat den

Det är söndag och helgen är snart slut.. Men ska inte deppa för det! Nästa vecka ska jag praoa på min mammas jobb! Det blir bara praoa i 4 dagar men let's make the best of it! :D Ska försöka styrketräna så mycket som möjligt, middag och sista hemspråks lektionen ska kirras! Jag funderar också på att köpa en ögonbryns färgning (?) och färga ögonbrynen mörkare. Tror det skulle passa mig, men ska färga också för att det är så jobbigt att fylla i ögonbrynen typ varje morgon och jämt. 
Nu har jag precis gymmat, ska hem och duscha sen städa mitt rum.. Lagom kul men en mäklare kommer hem till oss imorgon så man vill väl att lägenheten ska se så representabel ut som möjligt. :)