du har ett liv. gör dig själv stolt.
Publicerat den

Mitt hjärta går ut till er som sitter ikväll med en extrem ångest över skolan. Med 18 oinmlämnade uppsatser, 1000 glosor att plugga på, 20 böcker att läsa och en miljon prov att plugga till. Jag har själv varit där för några år sen. Ni ska veta att, man tar sig ur det. Det får ett slut förr eller senare. Jag vet att man inte kan prestera sitt bästa hela tiden, i alla fall för mig är det som en bergodalbana hela tiden. Det spelar ingen roll hur mycket ämnen "jag inte nådde målen i". Det handlade inte om det just då. Utan det jag letade efter var någon som kunde förstå mig och som kunde hjälpa mig när jag behövde. I ett sånt läge när allt ligger på botten måste man försöka hitta någon som kan peppa en, för det är det egentligen det, det handlar om. En person som tror på en och verkligen vill att du ska lyckas med dina mål. Men som också kan trösta dig när det går åt helvete och som kan förstå att det är svårt för dig nu. :)
 
Jag fick A på enstaka inlämningar och redovisningar samt alla rätt på något prov någon gång, under hela min tid grundskolan. Men det var inte det som var så viktigt för mig egentligen, nu när jag ser tillbaks på det. Det viktigaste var att inte falla tillbaks till det jag upplevt och gått igenom i mellanstadiet. Jag räknade hellre hur många F jag fick. Jag tänkte "desto färre F, desto längre bort kommer jag från det där". Under hela nian fick jag 4 F har jag för mig, detta var på olika inlämingar och prov. Nu har jag snart gått klart min första termin i gymnasiet och jag har ingen F-varning, ingen CSN varning och jag har inte fått ett enda F än på något jag lämnat in eller gjort. När mina lärare frågar mig vad jag har för mål säger jag "jag vill lära mig så mycket som möjligt". För desto mer jag lär mig, desto mer blir jag invloverad och engagerad i skolan och då kan jag också prestera mitt bästa. Detta resulterar i att jag får ett väldigt bra betyg utan så mycket press och då kommer jag ännu ett steg längre ifrån ett F. *tipstips;)*
 
Jag tror man aldrig kommer ifrån pressen i skolan, eller ens i livet för övrigt. I alla fall inte förens man själv accepterat den och kan "ta hand om den". Om jag behöver det, gråter jag lika mycket nu över ett prov, en inläming eller en redovisning som jag gjorde när allt var åt helvete i grundskolan. Jag kan fortfarande inte ta hand om det, men jag försöker lära mig hur jag ska göra. 
Det som jag försökte säga med inlägget är att, ni som finner skolan väldig svår, så tråkig att ni inte vill dit eller har noll motivation samt ingen inspiration. Försök hitta någon som vill ert bästa, jag vände mig till mig familj. Ett av de ämnen jag fann svårast var matte, min far hjälpte och hjälper mig fortfarande. Det är en lång process. Men inte vill du egentligen gå ut skolan med något F? Gör dig själv stolt, eller om du känner att det inte behövs, gör de personer som bryr sig mest om dig, stolt. Det är så värt att jobba hårt för. 

Godnatt hörrni❤️ 






Sollentuna centrum idag!
Publicerat den

Halloj! 

Vad skönt med helg! Idag sov jag till runt 10, gick upp & käkade lite frukost, sen ner i sängen igen. Åh älskade lördag! Runt 1 drog jag mig upp, tog en dusch och sen åkte jag, Amanda och mamma iväg till Sollentuna centrum och  gick till en butik som sålde bakverk, bröd och så vidare från Baltikum.  Ääälskar vissa snacks och sånt från Lettland, helt underbart gott och inte alls samma sak som typ Sveriges lösgodis. Det känns som kvalité, det svenska godiset känns mer som kvantitet.. Och vem tycker inte om kvalité? Hahha;) 
Hoppas er lördag har varit bra! :))

Min blick där är så sjukt konstig haha.



ständig oro
Publicerat den

Tjaa! Jag hoppas att ni mår bra och att livet rullar på så bra det kan för er!
 
Jag måste prata om det här för jag bara känner att om någon av er känner samma sak, vill jag så gärna veta det. För just nu känns det som att jag är den enda människan i hela världen som har den här känslan. Jag går ständigt runt med en känsla av oro, min mage och nån känsla i mitt hjärta påverkar min allra vardagligaste vardag. Innan har jag verkligen försökt tänka bort det, fokusera mer på det som spelar roll för dagen. Men nu är grejen såhär att jag fått perspektiv på det hela för några veckor sen då jag inte hade någon skola på måndagen eller nått sånt.
När jag vakande på morgonen kom oron till mig på en gång, men sen kom jag på att det inte skulle vara skola nästa dag och hela jag lugnades. Kontrasten kändes läskiga. Så nu vet jag att det är något med skolan, men jag har verkligen ingen aning om vad. Jag trivs bra i skolan, har vänner där och betygen är bra utan att jag behöver plugga särskilt mycket. Allt är SÅ olikt mot vad det var i grundskolan vilket är SÅÅ skönt! :)

Men ändå så är jag hela tiden orolig för något jag inte vet vad det är. Och det spelar ingen roll hur många gånger  jag får höra eller hur många gånger jag intalar mig att "vi oroar oss mycket i onödan". För jag vet det, jag kan bara inte komma över den här känslan i hjärtat. Det gör liksom ont ibland i hjärtat för att jag är SÅ orolig.
 
På hotellrummet i London, där kände jag mig inte alls orolig för något. Bästa känslan.



lite bilder från London
Publicerat den

Lyckan att komma ifrån kalla Stockholm till varma London. Japp, första dagen var det så varmt att vi kunde lämna våra jackor på hotellet!
Ååh efter att vi varit på ett musuem om Winston Churchill var det såå fint ute. Vi gick en runda i "Royal Park" precis mitt emot, underbart!
Såå fina grindar in till parken!
Ha en bra dag!



min nya jacka!
Publicerat den

Ett stort fett förlåt till att jag inte har bloggat på länge! Sanningen är faktiskt att jag har haft mycket att göra. Här är hur som helst äntligen en bild på min nya kappa! Den är perfekt nu på hösten och sen även i vinter med en stor sjal!
 
älskar kragen! skulle dock varit ett + med en luva till!