tattoos and other things
Publicerat den

Hejsan bloggen! 

Min kusin skickade just en bild på hennes första tatuering och ja, gud vad avundsjuk jag är! Vill också ha en nu, men inte så stor som hon gjorde och inte där hon har den men på handleden kanske? Något litet ord, kanske happiness eller love? Eller någon cool typ bild eller "motiv"(?) typ.. Ajja, det är typ 1 och ett halvt år kvar tills jag får friheten att gadda mig utan att behöva frågar mina föräldrar. Då jag är ganska säker på att mina föräldrar inte skulle gå med på det då de inte har några tatueringar själva osv. 

Ajja, hade hemspråk nyss och det gick bra! Jag åkte aldrig till gymmet efter senaste inlägget, jag la mig i sängen och kollade på en film istället..:D Men asså, jag vet inte vad det är med mig? Jag är så lat, jag orkar inte ens läsa en bok liksom? Men åka hit och dit, gå till skolan och sånt orkar jag varje dag?! Men läsa en bok? Det är tydligen för svårt för mig? 

Hur är det med er? Är det likadant att ni inte orkar läsa böcker men att ni, som jag, orkar att gå till skolan? Eller är ni helt tvärt om? 










the last days and today
Publicerat den

Hej bloggen! 

Idag så har jag och alla nior haft en aktivitetsdag för alla 5or och 6or, jag hade redskapsgympa med några andra. Det var kul trots massa skrik och kaos. Men jag har ju aldrig lett barn sådär innan med några andra och jag gillar ju nya saker och händelser osv satt därför var det kul! Skulle absolut kunna leda en grupp barn igen! :) 
Vi var ganska många i vår grupp som höll i redskapsgympan satt vi delade upp oss i 2 grupper och den ena gruppen fick ta hand om de 2 lektionerna på förmiddagen och den andra på eftermiddagen! Det tyckte jag var smart och jag valde att leda på förmiddagen, ville gärna bli av med skolan så snabbt idag som möjligt. :)) 

Nu ska jag nog strax åka och gymma om jag orkar! Jag tror jag börjar bli lite sjuk nämligen, satt venne om jag ska till skolan imorgon eller inte. Men hemspråk och gym hoppas jag att jag orkar! 

detta e lite bilder från de senaste dagarna! 



lite nytt
Publicerat den

Hejsan!
 
I torsdag var jag i stan för första gången helt själv, inte för att jag längre behöver åka med mamma (haha skämt och sido) utan för att jag alltid åker med någon. Självklart, det är oftast väldigt bra och roligt att åka till stan med en eller fler kompisar. Men ändå, jag behövde se hur det kändes att åka själv. Jag kom fram till att det var skönt för att jag inte behövde "bry sig" (vad säger man?) om någon annan eller vad man ska säga. Men det finns nog fler fördelar än nackdelar med att åka till stan själv. Och det är ju tur det! :D
 
Ajja, jag fick hur som helst med mig lite nödvändigheter, bland annat träningshandskar då jag lyfter mycket vikter när jag tränar. Jag vill gärna behålla mina händer så fina och lena som möjligt, inte få sånna valkar som man får om man inte tränar med handskar och lyfter tunga vikter. :))
Jag köpte även 2 Celsius på vägen hem, gillar i Celsius? Vilka är era favoritsmaker? Min är hittills Vilda bär!
 
jag köpte även denna träningströjan, jätte skönt material och bekväm! skulle lätt vilja ha fler! haha:))
 



påsk fint!
Publicerat den

Nu när det är påsk har vi gjort det lite påsk fint här hemma! Påskliljor står på soffbordet i vardagsrummet, något liknade ris (ni vet sånna kvistar?) med gula, gulliga kycklingar (eller är det möjligtvis tuppar?) hängandes i och även de obligatoriska påskäggen. Vi gör nästan varje påsk lettiska påskägg, det är ägg som man kokar i en strumpbyxa och så har man snörat på massa lökskal och ris. Det är lite pyssel men äggen blir annorlunda och fina tycker jag!
 
Hur firar ni påsken?
 



som att våldtäkt skulle vara okej
Publicerat den

I september 2013 frias 6 killar av hovrätten som tingsrätten dömts för våldtäkt på en 15 årig tjej i Tensta. I januari 2014 frias en 27-årig man som erkänt våldtäkten på en 25-årig kvinna i Lund. I Göteborg detta år frias en 46-årig man som våldtagit en 21-årig kvinna.
Detta sker medan bland annat en 61-årig kvinna kastar en tårta i ansiktet på Jimmy Åkesson och får 2 års fängelse.
 
I Sverige sker 36 000 våldtäkter varje år, cirka 6000 av dom anmäls men FÄRRE än 200 av anmälningarna leder till en fällande dom. 
Det skrivs om de friade männen i tidningar, jag är säker på att alla mina läsare har hört talas om dessa män som friats efter att ha våldtagit en kvinna. Att det skrivs i media att män efter en våldtäkt har friats är ju både bra och dåligt. När jag hör eller läser om en våldtäkt tänker jag, och säkert många andra att det är hemskt, att män kan frias bara sådär, det gör att folk engagerar sig i detta och visar sin vilja för att stoppad detta på olika sätt vilket är väldigt bra.
Men samtidigt, att läsa om att män frias sådär efter ett väldigt grovt brott för att dom är smarta nog att komma undan i hovrätten, det gör ju att kvinnor som blivit utsatta tänker att det är helt värdelöst att anmäla, kan jag tänka mig.
 
 
De 6 invandrar killarna som friades efter våldtäkten på den 15 åriga flickan i Tensta för att tjejen "inte hade varit i ett hjälplöst tillstånd" och också hade blandat ihop killarna som gruppvåldtog henne i rätten. -Nej, för att det är klart hon inte hade, hon hade ju bara legat i sängen, varit berusad och hon kunde ju om hon velat ta sig förbi 6 killar och öppna en låst dörr mitt i mörkret (???!!!!!!!!).
 Den 25-åriga kvinna som blivit våldtagen av en 27-årig man som har erkänt att han våldtagit kvinnan trots att hon hade protesterat och sagt nej flera gånger. Mannen hade tolkat hennes nej som en del i den sexuella leken och genom den ursäkten, frias.
I januari detta år friar Göteborgs tingsrätt en man på 46 år efter att ha våldtagit en 21-årig kvinna, detta eftersom det inte går att bevisa att mannen hade förstått att kvinnan var stupfull med MINST 2,0 promille alkohol i blodet. -Så vadå, mannen gick bara fram till den helt okända och för honom inte alls påverkade kvinnan och på hans bekostnad, har sex med henne?
 På detta är dessutom adrenalin olika för alla människor, vissa blir helt förskräckta och stela medan andra flyr och skriker (vilket kan leda till mordförsök av den/de som våldtar kvinnan).  Kroppen fungerar ju så att man skyddar sig själv. HUR kan man följa en lagbok efter en sådan här hemsk sak, ska man inte se från fall till fall?
 
- Medan män våldtar kvinnor där ute och medan de hovrätten tar de beslut de tar, så ger de ett fängelsestraff på 2 år till en 61-årig kvinna som kastat en tårta i ansiktet på Jimmy Åkesson??!!!!! VA!? HUR är detta ens möjligt?!
 
(jag läste SOLO idag och där stod det om några våldtäkter, så min största källa till  detta inlägget är SOLO)
 



måndag!
Publicerat den

Hejsaaaan!

Idag har jag gymmat och varit i stan! Idag tränade jag rygg och liiite armar på gymmet och herre, jag hade ingen aning om att jag var så stark i ryggen! Fick lägga på många vikter för att kunna känna att mina muskler jobbade på en av övningarna för ryggen som jag gjorde! Men det var nice, jag överträffade mina förväntningar och det är verkligen inte varje dag jag gör det! :)) 

Sen gick jag hem i det fina vår (sommar?!) vädret, åt mannagrynsgröt när jag kom hem, duschade och åkte sen in till stan med syrran! Vi åt Frozen Youghurt och köpte en ny IPhone laddare, sen på vägen hem träffade vi pappa så vi hade sällis på vägen hem! :) 

Vad har ni gjort idag? :)





igår+idag
Publicerat den

Hejsan! 

Igår var jag ju hos Markus och Natti, vi gjorde allt  möjligt! Gick till hemmakväll och köpte godis, bråkade med någon som satt i kassan på Coop (haha), gick och köpte pizza osv. Jag tror vi kollade på typ 4 filmer på kvällen medan vi (hehe jag) satt och smaskade på vårt godis. Det var en super mysig kväll, sen däckade vi alla i samma säng och sov i typ 9 timmar, skönt men det skulle behövts mer "sov-timmar" nu känner jag! :D 
Imorse åkte jag hem runt 11 för att pappa skulle ha tillbaks sitt SL-kort satt efter frukosten med Natti fick hag springa till bussen och åka hem. Lite tråkigt när man behöver lämna så tidigt, vi ses ju så sällan nu för tiden! Och nej, det är ingen av oss som tycker om det nej. 

Mamma och pappa skulle nämligen till söder för att kolla på en lägenhet där! Inte för att vi ska bo i just den lägenheten men de ville kolla hur lägenheterna där ser ut och sånt! Tänk om vi en dag flyttar härifrån och får lite omväxling?! HUR skönt?! :)) 

Har precis ätit en helt underbar middag med min familj, vi grillade kött och åt potatis till och det var sååå gott! Herre snart bjuder jag hela grannskapet på BBQ hemma hos oss! Haha! :DD 

KRAM! 

dagens outfit! :))
haha tjockisar..;))



kvällspromenad!
Publicerat den

Ååh! Härliga lördag! Vad ska ni göra idag? 

Igår kväll gick jag och syrran ut på en promenad i området. Vi såg typ 1000 paddor som hoppade på vägarna när vi gick igenom ett skogsområde och jag är jätte rädd för djur som kan hoppa, så varje gång jag såg en padda så skrek jag till. Syrran blev ju såklart rädd när jag skrek, men sen när hon såg en, för henne oskyldig padda på marken gick hon typ fram och klappa den. Jag vågade knappt gå förbi den.. Så olika jag och min syster är.. Hur som! 

Snart ska jag ta bussen till Natti och Markus och vi ska ha myskväll med pizza och godis! På tal om mat, imorse drack jag en Celsius innan träningen och ja, det gjorde verkligen susen! Kände mig jätte starkt och pigg, så snart köper jag väl hem ett flak! Haha! ;)) 

KRAM! 

jag när vi var ute gick igår
paddor överallt! 




komplex och middag
Publicerat den

Godkväll!
 
Nu ska jag snart ner till affären och handla något gott att äta tills ikväll! Ville bara uppdatera er lite, trots att jag inte har så mycket att skriva egentligen. Eller jo, jag måste bara säga det att jag har fått ett fett komplex på min kropp, den delen av kroppen som syns mest, nämligen ansiktet. Jag har inga finnar och är väldigt glad över det, men jag känner typ att mitt ansikte är väldigt tråkigt, det är liksom inte sådär fint symmetriskt längre som jag hade det innan.. Jätte jobbigt, haha usch.
Dock känns det som att jag inte borde ta det så allvarligt men ändå, det är ju en del av mig som jag är mindre nöjd med och som jag faktiskt kan förändra. Smink, träning och en bättre kost kanske gör att mina drag kommer fram lite mer? Hmh, det är ändå värt ett försök.
 
Hur är det med er, har ni något komplex på eran kropp som syns mycket? Ha en bra kväll! KRAM! :DD
 
 kvällens middag!
 



snabb uppdate!
Publicerat den

Hejsan! 

FREDAG IDAG!!!??? Hur snabbt har inte denna veckan gått? Men det är hur som helst jätte skönt såklart och är väldigt lättad över att det är påsklov nästa vecka! Inget plugg i helgen med andra ord så jag kommer vara med Natti och Markus och med familjen, då det känns som att jag prioriterat bort dom lite nu senaste tiden.. :(( 
Ajja, har precis varit hos tandläkaren och vi kom fram till att min enda mjölktand ska tas ut i Juni. Jag gillar inte att vara hos tandläkaren alls, gillar inte miljön och sånt så jag ser verkligen inte fram emot det. Dra ut en tand.. :(( 

Nu ska jag till sjukhuset och ta ett blodprov och sen ska jag tillbaks till skolan! Ska ha några lektioner till idag, seen får jag äntligen lov! 

KRAM! :)) 

jag nyss:) 



tjaa
Publicerat den

Tjaa!
 
Det var ett tag sen! Det är mycket i skolan just nu, men idag fick vi sluta efter nationella och imorgon är det ingen skola för min del! Ska till gymnasiet jag vill börja på för ett besök där! Ska bli kul, är lite nervös men det ska ändå bli kul med nytt folk och ny miljö! :))
Hur som, denna vecka har inget mer planerat än hemspråk på torsdag och också sjunga i en kyrka med min kör på torsdag. I helgen ska jag nog träffa Natti och Markus men måste bara planera det lite mer. :) Nästa vecka är det ju påsklov! Åh tack gode Gud! :D Känner att jag verkligen behöver det, på lovet ska jag sova, äta, chilla, träna och äta godis!
 
Vad ska ni göra på lovet? :DD
 
 jag just nu.. vad pigg, glad och utvilad jag ser ut! NOT