picknick i humlan! +karma ger tillbaks! :)))
Publicerat den

Tjabbaaa! 

Idag vid elva mötte jag upp Natti i Ropsten! Vi åkte till Östermalmstorg, köpte lite picknick och drog till Humlegården och hade picknick! Det var super mysigt, vi behövde chatcha upp lite om vad som hänt på sommarlovet och så! Sen efteråt så packade vi ihop och gick runt i stan och Natti köpte kläder till Markus haha<3. Idag hjälpte vi faktiskt tre killar, en som behövde hjälp med att komma upp för en backe som hade rullstol. En som letade tom burkar som vi gav våran vattenflaska till och sen letade vi kläder till Markus! Det känns super bra att kunna hjälpa andra bara lite, något som tar 1 minut men som dom är tacksamma för! :D 

Karma gav tillbaks när vi var i tc och jag satte mig ner på huk och letade efter mitt sl-kort i väskan. Utan att jag märkte det så hade jag blod över armarna och händerna pga jag råkade skära mig djupt i fingret i måndags. Så det hade börjat blöda igen. Då kom det fram en kille i typ 19 års åldern och frågar vad som hänt. Jag säger direkt att jag bara letar efter mitt kort, men sen säger att han menar blodet. Han sa hur jag skulle göra för att få det sluta blöda. :)) 
Tänk att det finns sånna människor?! Som man aldrig träffat förut som faktiskt kommer fram och frågar hur det går eller så när h*n ser att någonting är fel. Inte bara står och glor liksom. Innan vi gick ner i perrongen kollade jag runt och såg honom igen, gav honom ett stort leende för att inte behöva skrika "taaack" över hela tc liksom. Hoppas han förstod att jag var tacksam.. Hmh. :)




Island del 2!
Publicerat den

Imorgon kommer del 2! :DD Enjoy!
 
Vi åkte ganska mycket båt. Haha, här åkte vi på tur för att få se Reyjkjavik från vattnet första dagen!
Var ju tvungen att lägga upp en bild på hur jag såg ut i den röda valsafari direkten. "dagens outfit" haha!
Som sagt. Det finns en hel del vattenfall på Island!
Här är en bild på det maffiga vattenfallet Gullfoss! Det var typ det häftigaste jag sett någonsin, man måste åka dit och se det för att förstå vad jag menar! :)
Hmh.. As U see.. Det ösregnade den dagen. Öste ner HELA dagen. Det var sjukt.
Här va typ en gräns mellan två kontinenter. Europa har den ena och Nordamerika den andra... Hehe jag är inte sådär super bra på geologi direkt.. Men det var helt sjukt där, man såg typ botten från där jag stod och det var djuupt!
 
 
 



Iceland.. I hope I'll be back soon
Publicerat den

ISLAND VAR SÅ NAJS. Alltså.. Det var SÅ kul nu när jag tänker på det. Det är verkligen något för mig som älskar att se nya saker! Jag rekommenderar Island till alla, unga och äldre. Det är en fantastiskt fin ö med vulkaner och platta, gröna landskap. Man märker verkligen att naturen har naturkrafter (haha) och hur NÄRA man är naturen.
Här skulle vi ut på valsafari! Dock hade vi oturen att inte se några.. Vi såg bara några delfiner..
Ååh, det finns många vattenfall och bäckar i den Isländska naturen! SÅ FINT!
Selfie på bussen.. Haha!
;
Så vackert.. I mean.. Finns det några moss bevukna vulkaner i Sverige eeeelllleeeerrrr?? ;))
Dessa lila så fina blommorna växte överallt bland stenarna.
Ja.. Det blåste ganska mycket :) Men kolla, det ser ut som att jag står framför en green screen, right?
En lunch! Drack den berömda "Skyr" men nä.. Jag gillar svensk hederlig filmjölk mer.. ://



Islands natur är så vacker
Publicerat den






heading of to Iceland!
Publicerat den

Tjabbaa!!

Nu är jag och family påväg till Arlanda! Vi ska till Island! Detta är min belöning för att jag gick ut nian med minst E i varje ämne! :D Det ska bli jätte kul att se nya saker. Vi ska bland annat på valsafari, bada i den blå lagunen och se en Gejser. :))
Jag kommer slänga in något inlägg då och då om det finns WiFi på hotellen! Annars får ni såklart se massor av bilder när jag är hemma nästa måndag! :)) KRAAM






we just need to talk about this..
Publicerat den


Detta är så sant?! Om ni läste inlägget under så vet ni nu att jag inte har någon förebild eller idol, någon som jag ser upp till eller inspireras av så mycket. Jaa, min pappa lite men det är ändå inte han och det som... styr mig. Utan det är ju mina drömmar. Jag har ju ett mål, det är att bli miljonär innan jag är 30 bast. Jag vet att för att kunna bli miljonär måste man bland annat jobba hårt. Redan nu oroar jag mig över att jag inte kommer få något jobb när jag blir stor. Jag vet egentligen inte varför. I mean.. Nått jobb kommer jag nog kunna få. Jag är verkligen beredd att jobba hårt, ha så lite utgifter som möjligt och lära mig mer om aktier och fonder, ränta på ränta och sånt. Och hör ni, detta har ingen sagt åt mig att bli. Det är ingen som haft det som regel att jag måste ha mycket pengar på kontot när jag blir stor.
Det går oftast bättre om jag bestämmer det jag vill göra och ingen annan gör det. För om någon annan säger vad jag ska göra och sen säger "nej, men gör såhär istället" precis när jag gör precis som personen sagt till mig. Då vill jag bara gå därifrån. Ja vill börja göra som jag vill göra då. Ugh.. Follow Dreams NOT orders.
 



5 sanningar om Emma
Publicerat den

Jag kan inte kolla på film. Eller jo.. Typ i skolan om jag måste, för då har jag ju inget val. Jag gillar också att gå på bio och se BRA filmer. Men annars.. Nej, jag tappar intresset efter 5 och början pilla med något annat. Satt ja.. Jag kan typ inte snacka film med någon just för det. Lite tråkigt när nån säger ba "har du sett ***" väldigt entusiastiskt och man ba "ledsen mannen" typ. :/
 
Jag hatar när framförallt killar ska börja snacka eller snackar om åldersskillnaden. Liksom hallå?! Du förstör allt här?! För mig spelar det ingen roll hur gammal hen är. Liksom om vi funkar, varför ens nämna det då?
 
Jag har typ två mål i mitt liv, 1. gå ut gymnasiet med bra betyg och 2. bli miljonär innan 30 års ålder. Och om jag kommer klara det? JAAA det kommer jag. Vill jag något klarar jag det. Har lite Pippis inställning "detta har jag aldrig gjort förrut, så det kommer jag klara!". Haha;))
 
Jag är SÅ taggad på att börja gymnasiet! Jensen Västra here I come! Lite den känslan får jag när jag tänker på att jag snart ska börja gymnasiet. Nej men det ska bli skönt att själv få ta ansvar och inte ha någon (förhoppningsvis) lärare som springer efter en liksoooom. :)))
 
Jag har typ ingen förebild eller idol eller något sånt. Jag inspireras lite av min pappa, men han är väl den enda egentligen. Det finns ingen som gör precis eller ens nästan gör allt det jag vill göra, ingen som är precis som jag vill vara eller nått sånt egentligen. Lite halv tråkigt kanske men asså sån är jag. Kör lite på det jag känner för haha.
 
 



bra dag!
Publicerat den

Tjennaaa! 

Idag har jag rensat i källaren MASSOR. Vi har helt sjukt mycket grejer där nere, speciellt från när jag och min syster var små! Nostalgi på hög nivå, så vi skaffade oss en "nostalgi låda" där vi la ner det vi ville behålla. Vi kommer ha ett mycket mindre förråd dit vi ska flytta, satt vi har typ inget annat val än att rensa ut och slänga. 
Sen drog jag och mina föräldrar till Gåshaga ön, vi badade och det var super skönt! Frös dock jätte mycket om över armarna? Liksom hahah, varför just där? Vi fick veta att det var 17 grader i vattnet av en trevlig dam där nere. Man träffar alltid någon man känner eller känner igen på den ön. O gör man inte det pratar man ju ofta med någon. Gillaaaar!! 

Sen åkte vi hem och jag och min syster lagade fajitas till middag! Vi alla blev super mätta! :)) Ikväll funderar jag på att ta en liten cykel tur.. Hmh, länge sen jag cyklade nu. Ska fråga om Amanda vill följa med. 

Vad har ni gjort idag? :D






bilder från Riga!
Publicerat den

Jag älskar Lido! Deras mat är heelt underbaaar!
SELFIEEE!! Haha.
Riga är fint på sommaren, särskilt stället vid Opera huset!
Ugh.. Det var en lång väg att gå!
Jag och min syster konverserar.. Där ser vi förövrigt lika långa ut.. Haha!
"Emmaa Amandaa kolla hiiit" mitt efter en och en halv timmes guidad tur på ett läskigt ställe så var vi aningen skrämda och trötta.. Haha.
Sista dagen träffade vi våra kusiner! Gunta och Ieva! Hoppas på att kunna ska tillbaks till dom i höst/vinter för att hälsa på! :D



osedda bilder från Lettland och Litauen!
Publicerat den

Här har ni ett gäng bilder från Lettland och några från Litauen som jag inte visat!
 
Första frukosten i Litauen! Så mysigt att äta frukost utomhus!
 Vi promenerade ofta igenom skogen!
 Vi gick en runda i skogen och stötte på dessa trä-skulpturer!
En extremt härlig och mysig kväll vi hade på stranden för några veckor sen! Vi åt goda ostar, badade i havet och njöt av solnedgången! Jag älskar verkligen solnedgångar! 10 av 10! :D
EN DEL 2 KOMMMER SNART! :D



lite shopping!
Publicerat den

Tjenna hörrnii!
 
Igår när vi kom hem la jag mig i sängen, var helt slut efter båtturen. Jag gillar inte att åka sånna stora färjor. Gillar inte människorna, lukten, hytterna, LIVET (????!!!) på dom. Så jag vill alltid bli så trött som möjligt och fördriva tiden på bästa sätt tills jag bara vill gå och lägga mig. Då brukar det funka, vs då bryter jag inte ihop mitt i hytten. ;) Hur som helst, shoppade lite nödvändiga saker i Riga. Bland annat en ny tuperingskam då min andra bara helt plötsligt försvann?!  Vet verkligen inte vart den tog vägen. Sen också nya jeans, köpt på New Yorker, gillar byxorna men deras provrum.. Never again. Jätte litet och varmt, svettades SÅ myckeeeet.
 
Nu ska jag till Ica, köpa en Celsius och sen dra till gymmet! Idag blir det armar tror jag! (måste skaffa mig ett träningsschema.. hehe) 
 
 



har nada
Publicerat den

SORRY ATT JAG INTE BLOGGAR!! Lovade ju att jag skulle blogga sa snabbt vi kom till slottet! Men internetet var extreeeemt segt, skrev ett GRYMT inlagg men bilderna laddades aldrig upp! Tog sa himla lang tiiiid sa det var inte ens var vart det. Men jag har inte WiFi har hos min mormor, jag kan inte ladda in mina bilder i hennes stationara dator. Utan bilder tycker jag det ar ganska meningslost att blogga.
 
Pa mandag aker vi med bat harifran! Vi kommer hem typ mitt pa dagen sa bloggar da! KRAAAAAAMM!!



gårkvällens outfit!
Publicerat den

Detta var gårkvällens outfit! Älskar blusen! Den är från Vila! Nu bär det av mot Lettiska landsbygden utan WiFi, så inget bloggande på något dygn eller två nu! Vi ska till några familjevänner som har en stuga här och vara där en natt! Ska självklart fota massor så att jag kan blogga om det sen! :)))
 
 



en fin måndagskväll
Publicerat den

Godkväll!
 
Idag så har jag och family begett oss mot en så kallad "muiza" här. Eller herrgård på svenska. Det finns en del herrgårdar här i Lettland. Det finns vissa som bara står och är liksom 100 år gamla, som ingen har tagit hand om och rustat upp. Men de herrgårdar som faktiskt rustas upp blir väldigt fina, det är någonting annat än ett hotell tycker jag. Bor man på hotell är det oftast i city med mycket liv och rörelse runt om. På en herrgård är det mer lugnt och man kan alltid ta en promenad i trädgården. Jag vet inte vad jag tycker mest om av dom.. Båda är väldigt bra på olika sätt!
 
Ikväll är det en fiiiin kväll, så vi valde att äta middag på herrgården vi bor på. Det var mycket god mat och trevlig personal! Jag och min pappa fortsatte diskutera viner, konjak och några andra alkoholhaltiga drycker. Mycket intressant tycker jag! Vad har ni gjort ikväll? :))
 
 



I Lettland igen!
Publicerat den

Jaapp, då var man i Lettland igen då! Vi kom hit igår eftermiddag. Vi alla var så himla trötta efter typ 5 timmars resa (inklusive lunchstopp) så det var SÅ skönt att komma till ett fräscht hotellrum och slänga sig i sängen. 
At the moment ligger jag och syrran i varsin säng, med varsin telefon och gör olika saker. Jag bloggar, lyssnar på musik och kollar Keela på youtube. Jag har typ börjat gilla youtube mer nu, för flera år sen kollade jag på videos varje dag på yt, men sen slutade jag med det typ. Nu har jag börjat igen.. Hmh det verkar som att jag inte vet vad jag vill riktigt.. Haha;) Vad gör ni?





Thomas Manns sommarhus!
Publicerat den

Godmorgon!
 
Igår var det en väldigt fin dag här, så vi valde att åka in till en av öns städer vid namn Nida. Vi gick upp till Thomas Manns sommarhus, det kändes som att trapporna var 90 grader rakt upp och det var liksom runt 70 trappsteg.. Haha, det var lite jobbig. Väl där uppe var det väldigt fin utsikt över vattnet som ni ser på första bilden! I alla turist kataloger och broshyerer står det "enjoy the Italian view" när man går längs strandpromenaden och går upp på högre höjder. Vi undrade hela tiden varför, vi trodde liksom att man skulle vara i Italien för att kunna se en Italiensk utsikt. Men det var just därför att Thomas Mann sa att det såg ut som en Italiensk utsikt från hans sommarhus. Men han var ju tysk och levde under kriget satt.. Hehe. Undra hur han tänkte där..
Det var hur som helst intressant att se huset, gå runt där inne och kika på bilderna och på böckerna han skrev. Dock var ALL fakta på litauiska, tyska eller ryska. Vi hittade en liiiiten text som var på engelska. Haha.. Men litauiska är ganska lik lettiska, pappa och Amanda kan lite tyska så vi var inte heeelt lost ändå! Haha!
 
Det är inte min jacka för övrigt. Haha.



just nu
Publicerat den

Mina favorit kex och kaffe, fin utsikt och bra väder:)) 






randoms
Publicerat den

Lite random bilder jag tagit här men inte lagt upp! 

havsutsikten vi har från stället vi bor på! 
eftersom det är en liten ö vi bor på så ser man vatten hela tiden! 
ooooch om man inte ser vatten så ser man mestadels sådan här tallskog! 
selfieee
lite carbonara! 
idag hänge vi lite bakom stranden.. just för att det var sjuukt blåsigt! 
en super god efterrätt vi käkade i Lettland innan vi åkte hit! heeeelt underbar! 



3 sämsta saker du kan göra om du vill få en stor blogg!
Publicerat den

Har du en blogg och... 

1 ....drar igång en frågestund när du har cirka 2 läsare. Sämsta idén. Varför tror man helt plötsligt att folk ska börja fråga en saker när man inte vet vem det är? Nej, skippa frågestunden tills någon frågar om det. 

2 ....visar dig mer engagerad på ask.fm och Instagram än på bloggen. Din ask och Instagram kommer växa, men inte kan man länka sin blogg under varje bild på din helt vanliga insta. Folk kommer avfölja för att du inte skriver något varierat. (detta gäller endast om din blogg inte har någon koppling till din insta mer än att det är du som har bloggen i princip)  

3 ....du har exakt samma bilder på Instagram som du har på bloggen. Folk kommer bara följa dig på Instagram, de kommer inte gå in på din blogg för att det inte finns något annat att se. Och glöm inte, det är jätte många som inte läser texten utan direkt och BARA kollar på bilderna.. :) 






tycker så mycket om Litauen!
Publicerat den

Godmorgon! 

Just nu sitter jag ute på altanen, vi har precis ätit frukost! Det var super gott och nu är jag sååå mätt! Det är jätte avkopplande att vara här och folket här är extremt gästvänliga, de hjälper oss med allt! Nu ska jag verkligen ta det lugnt i några dagar, andas och koppla av. Som ni kanske vet har jag jätte svårt att ta det lugnt, är som mest lugn när jag sover typ, men då drömmer jag 
ibland om att jag är stressad. Hahah oohgaad det är så priceless. 

Idag ska vi åka runt på ön, typ sight seeing. Ser fram emot det! Älskar ju att se nya saker!:)))