plötsligt känns allt möjligt
Publicerat den

Jullov. Äntligen har jag haft tid att sova länge på mornarna och vara uppe sent. Inte behöva tänka särskilt mycket på nästa dag och en känsla av lugnhet har lagt sig över mig. Jag känner mig så fri nu, jag har inga krav. Jag gör lite det jag känner för och känner att jag orkar. Det gör ingenting om jag skjuter upp något.
När det är skola längtar jag bara hela tiden till helg och till loven. Att gå i skolan är ingenting jag egentligen verkligen vill göra, för att jag tror att om man verkligen vill något så måste man brinna för det. Jag brinner inte för skolan. Haha.
Denna stillhet har också fått mig att känna möjlighet. Tid för att tänka, tid för att läsa mina favoritbloggar, läsa om politiken och diskutera med min pappa om ekonomi i alla dess "former". Jag känner mig faktiskt ganska smart när jag har tid att ägna mig åt det jag på något sätt faktiskt vill veta mer om. Den känslan är cool tycker jag. När jag gör någonting för att JAG vill det. Inte för att det är ett krav på mig som elev eller för att jag måste (i det här fallet) intressera mig av det här för att mina föräldrar vill det. Det känns coolt att göra någontig för att jag vill det.
 
 



nöj er inte
Publicerat den

Jag gillar inte känslan av att inte nöja sig med något. Sanningen är att denna känslan uppkommer ofta. Men någonstans har jag lärt mig att leva med den. Jag vill alltid ha allt eller inget och väljer jag allt får jag alltid nöja mig med det jag gjort trots att det blev halvdant. Väljer jag en sak får jag inte någonting av det andra. För det känns som att jag inte kan eller har möjlighet att göra om och göra mig själv nöjd. FÖR MIG. 

Det känns som att så mycket saker man gör, gör man inte för sig själv. Utan för att familjen, skolan eller samhället istället. Har jag ens någon chans att få uppleva den dagen med min familj igen så att den dagen kan bli ännu bättre? Kan jag få göra om uppsatsen jag fick C på bara för att jag vill ha ett A? Kan jag få gå ut och köpa en latte på ett cafe med mjukisbyxor och fettigt hår då någon garaterat kommer att kolla på mig?
Alla svaren är ett fett stort nej och därför har jag lärt mig leva med känslan att inte nöja sig. Men egentlligen, om jag tänker på mig, är det här okej? Är det såhär jag vill och kommer vilja ha det?
 
Så till alla som känner samma sak: nöj er inte med saker ni egentligen vet kan bli och kan vara bättre. Nöj er inte med ett jobb ni egentligen hatar. Nöj er inte med skolan om ni inte har någon andledning att älska den. Nöj er inte med kompisar där det känns som att ni inte få något tillbaks. Nöj er inte med staden som får er att känna er ledsna. Nöj er inte med att inte ta steget till att göra det du vill göra. Nöj er inte med för stressiga veckor. Nöj er inte med tråkiga helger.
 
Nöj er fan inte när ni egentligen inte alls känner er nöjda.
 
 



julafton
Publicerat den

Hejsan!
 
Igår firade vi julafton hemma för första gången på några år. Jag trodde bara jag skulle längta tillbaks till Thailand men det gjorde jag typ inte. Det var mysigt att fira hemma, gå till kyrkan och äta god mat. Jag fick också så mysiga julklappar, bland annat en stor och varm morgonrock från Mille Notti. Perfekt då jag fryser typ varje kväll och varje morgon i köket när jag ska göra och äta frukost. Haha.
Jag fick också boken "economista", alltså hur bra?? Jag som har så mycket tankar kring ekonomi när jag blir stor och sånt, om jag blir en economista kommer jag klara mig. ;) Haha! 
 
Jag hoppas att ni hade en bra julafton och att ni fick fira med era familjer och nära och kära. <3
 
Vi äter inte julskinka hemma på julafton, istället äter vi rostbiff.
Sen åt vi lite Paradis choklad, kollade på TV och åt tårtan som Amanda gjort.
Jag hade en kass hårdag igår haha värsta jag sett.



god jul!
Publicerat den

Vill bara önska alla en god jul! Hoppas att ni alla får en fin dag och får äta mycket julmat;) 
Jag och family har nyss ätit förrätt och varmrätt, supergott! Ni får se bilder imorgon! Nu ska vi kika lite på någon julfilm, äta efterrätt och sen öppna julklapparna. Idag har vi promenerat runt i gamla stan och gått till kyrkan för att delta på en gudstjänst och träffa familjekompisar! KRAAAM!!:)) 




veckan
Publicerat den

Denna veckan har jag promenerat, träffat en vän över en fika, drömt mig tillbaks till sommaren och känt att jag pluggat så mycket för ingenting. 

Hur har er vecka varit? 







"oppositionen och alliansen borde gå ihop"
Publicerat den

Varje gång jag hör denna mening blir jag helt tyst. Jag tappar inte talförmågan utan jag kollar bara på personen som sagt det och räknar upp 10 andledningar till varför det inte skulle funka. Varför denna ide skulle vara den sämsta någonsin och inte bara "det skulle aldrig funka". Tar jag upp alla andledningar nu kommer jag aldrig sluta skriva. Vi kan det enkla exemplet som skolan.
 
Jag tycker det ska löna sig att jobba hårt. Ett samhälle där alla lika mycket kommer leda till fattigdom, det kommer bli som i Sovjet. Hela landet kommer strejka. En skola med väldigt höga krav på eleverna.. Desto bättre betyg du har desto mer poäng får du och du har större chans att komma in på den skolan du vill. Det är SÅ logiskt och så rättvist det kan bli om man ser på helheten. Detta har alltså alliansen, folkpartiet och Jan Björklund bestämt.
Att då vilja att oppostionen och alliansen ska gå ihop.. När de röda säger att alla ska ha lika mycket, spelar ingen roll hur talangfull eller duktig du är och hur mycket pengar du kan tjäna. Du ska fortfarande bo som alla andra, betala mycket mer skatt för att du tjänar mer osv.. VA? NEJ.
Ni märker ju, ett samhälle där man inte kan bestämma själv och ett skolsystem som bara går ut på din egna förmåga, går inte ihop någonstans.
 
Do you get my point?
 
 


 



Thailand 2013-2014
Publicerat den

Saknar värmen och hur brun o fin jag var.
 



let's talk about extraval
Publicerat den

Extraval, nyval, omval.. Jaaa asså okej. Nu får jag inte rösta men, självklart, politikintrsserad som jag är har jag också en åsikt i det hela.
 
Ska jag vara ärlig tycker jag att det känns läskigt med ett extraval. Jag är inte alls glad över att vi i dagsläget har en rödgrön regering. Det jag är rädd för just är att Sverigedemokraterna kommer bli landets andra störst parti eller bara få mer procent, att folk fortfarande inte förstått att SD är ett rasiskt parti. Bara för att de inte har sagt det rakt ut betyder det inte att man inte förstår det. Att skylla på att invandrarna tar alla våra pengar, att vara påväg i en debatt säga "personer med fel....". Tänk om vi vita blev behandlade så, tänk om vi var tvugna att fly till Afrika och så skulle vi bli smutskastade sådär? Är det okej? Jag är rädd för att leva i ett samhälle där folk ser ner på någon med ett annat ursprung.
Jag tror mer att detta extraval går ut på att SD vill ha fler procent, inte för att folket ska rösta på alliansen. Älskar verkligen att alliansen inte ville disskutera med oppostionen, de stod fast vid sin budget. Detta visar verkligen att alliansen håller vad de lovar, de sviker inte sina väljare. Självklart hoppas jag på en blå regering efter nästa val, hoppas på att Lööf och Batra har massa krafter för att kunna ta sig dit.
 
Vad tycker ni?
 
 
 



godmorgon onsdag!
Publicerat den

Godmorgon hörrni! 

Idag mår jag bra, skolan börjar halv ett så just nu ligger jag under täcket i min säng och lyssnar på lite musik. Det var länge sen jag vaknade tidigt av mig själv och låg kvar i sängen, så njuter av varje sekund nu!:)) 
Snart ska jag dock dra mig upp, klä på mig och sätta mig och skriva lite på en uppsats som ska lämnas in inatt. 
Hoppas ni får en bra dag! 






inspo
Publicerat den