som att våldtäkt skulle vara okej
Publicerat den

I september 2013 frias 6 killar av hovrätten som tingsrätten dömts för våldtäkt på en 15 årig tjej i Tensta. I januari 2014 frias en 27-årig man som erkänt våldtäkten på en 25-årig kvinna i Lund. I Göteborg detta år frias en 46-årig man som våldtagit en 21-årig kvinna.
Detta sker medan bland annat en 61-årig kvinna kastar en tårta i ansiktet på Jimmy Åkesson och får 2 års fängelse.
 
I Sverige sker 36 000 våldtäkter varje år, cirka 6000 av dom anmäls men FÄRRE än 200 av anmälningarna leder till en fällande dom. 
Det skrivs om de friade männen i tidningar, jag är säker på att alla mina läsare har hört talas om dessa män som friats efter att ha våldtagit en kvinna. Att det skrivs i media att män efter en våldtäkt har friats är ju både bra och dåligt. När jag hör eller läser om en våldtäkt tänker jag, och säkert många andra att det är hemskt, att män kan frias bara sådär, det gör att folk engagerar sig i detta och visar sin vilja för att stoppad detta på olika sätt vilket är väldigt bra.
Men samtidigt, att läsa om att män frias sådär efter ett väldigt grovt brott för att dom är smarta nog att komma undan i hovrätten, det gör ju att kvinnor som blivit utsatta tänker att det är helt värdelöst att anmäla, kan jag tänka mig.
 
 
De 6 invandrar killarna som friades efter våldtäkten på den 15 åriga flickan i Tensta för att tjejen "inte hade varit i ett hjälplöst tillstånd" och också hade blandat ihop killarna som gruppvåldtog henne i rätten. -Nej, för att det är klart hon inte hade, hon hade ju bara legat i sängen, varit berusad och hon kunde ju om hon velat ta sig förbi 6 killar och öppna en låst dörr mitt i mörkret (???!!!!!!!!).
 Den 25-åriga kvinna som blivit våldtagen av en 27-årig man som har erkänt att han våldtagit kvinnan trots att hon hade protesterat och sagt nej flera gånger. Mannen hade tolkat hennes nej som en del i den sexuella leken och genom den ursäkten, frias.
I januari detta år friar Göteborgs tingsrätt en man på 46 år efter att ha våldtagit en 21-årig kvinna, detta eftersom det inte går att bevisa att mannen hade förstått att kvinnan var stupfull med MINST 2,0 promille alkohol i blodet. -Så vadå, mannen gick bara fram till den helt okända och för honom inte alls påverkade kvinnan och på hans bekostnad, har sex med henne?
 På detta är dessutom adrenalin olika för alla människor, vissa blir helt förskräckta och stela medan andra flyr och skriker (vilket kan leda till mordförsök av den/de som våldtar kvinnan).  Kroppen fungerar ju så att man skyddar sig själv. HUR kan man följa en lagbok efter en sådan här hemsk sak, ska man inte se från fall till fall?
 
- Medan män våldtar kvinnor där ute och medan de hovrätten tar de beslut de tar, så ger de ett fängelsestraff på 2 år till en 61-årig kvinna som kastat en tårta i ansiktet på Jimmy Åkesson??!!!!! VA!? HUR är detta ens möjligt?!
 
(jag läste SOLO idag och där stod det om några våldtäkter, så min största källa till  detta inlägget är SOLO)
 



Maija

Det är lyckligtvis inte bara du som har uppmärksammat detta. Många, många andra har det också och man har beslutat att se över lagarna igen. Det är tydligen väldigt svårt att döma i sådana här fall då det också finns tjejer som har ljugit om att ha blivit våldtagna och det hjälper ju inte saken direkt. Men låt oss hoppas att lagarna blir mer rättvisa framöver.



URL:





NAMN
 

MAIL


URL





Spara?